• 60 min

Ciasto idealne dla miłośników czekolady.

  • 60 min

Składniki:

  • Blaszka 25x40

    200 gr gorzkiej czekolady ( 2 tabliczki )
    1 kostka masła
    100 g mąki pszennej
    20 dkg cukru trzcinowego
    6 jajek

    Dodatkowo
    2/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto czekoladowe Brownie Desery

Brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na małym ogniu stawiam rondel z niewielką ilością wody, a następnie na rondel stawiam szklaną miskę. W ten sposób gorąca para wodna szybko i sprawnie rozpuści składniki.
    Składniki delikatnie mieszam, aż do całkowitego rozpuszczenia.
    Po uzyskaniu jednolitej masy odstawiam miskę z czekoladą na bok do ostygnięcia.
    W drugiej misce ubijam mikserem jajka z cukrem na koniec dodaję mąkę, miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
    Do zmiksowanej masy wlewam rozpuszczoną czekoladę z masłem, orzechy i dokładnie wszystko mieszamy
    Następnie przelewam masę do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
    Brownie wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i pieczemy przez 20 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować