Błyskawiczne lody porzeczkowo-truskawkowe

0 (0 ocen)

Lody można przygotować z dowolnych owoców sezonowych jedyny warunek-muszą być mrożone. Zapraszam:)

Składniki:

  • 200 g mrożonych czerwonych porzeczek
    150 g mrożonych truskawek
    250 g jogurtu greckiego o obniżonej zawartości tłuszczu
    2 łyżeczki cukru brzozowego

Błyskawiczne lody porzeczkowo-truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na 5 minut przed przygotowaniem warto wyjąć owoce z zamrażalnika, aby nie zniszczyć sprzętu. Do blendera przełożyć porzeczki oraz truskawki i miksować przez 3-4 minut aż będą mocno rozdrobnione.
  • 2. Następnie dodać jogurt i cukier i ponownie zmiksować aż masa będzie miała kremową strukturę. Przełożyć do szklanek i podawać od razu, smacznego:)

Porady

cukier brzozowy można zastąpić cukrem pudrem- 1 łyżka

Komentarze

Podobne przepisy