Błyskawiczna pomidorowa z kluseczkami z mozzarelli

4.5 (167 ocen)

Przepis ten dostałam od koleżanki, która była we Włoszech. Zupa jest pyszna i bardzo szybko się ją przygotowuje.

Składniki:

  • przecier pomidorowy (np. Jamar) ok 700 ml
    kulka mozzarelli
    3 łyżeczki śmietany
    1 łyżka suszonej bazylii
    sól, pieprz
    świeża natka pietruszki lub bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Błyskawiczna pomidorowa z kluseczkami z mozzarelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, natkę posiekać. Przecier doprowadzić do wrzenia, przyprawić solą, pieprzem, dosypać suszoną bazylię, wsypać startą mozzarellę, wymieszać i wyłączyć gaz. Jeśli uważamy, że zupka wyszła trochę za gęsta, można dolać trochę wody. Gorącą zupę przelać do miseczek i udekorować kleksem śmietany i natką lub bazylią.

Porady

Jeśli ktoś lubi do zupy można dodać zmiażdżony ząbek czosnku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Przecier pomidorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować