Błyskawicza pieczarkowa zupa krem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo szybka i przepyszna

  • 30 min

Składniki:

  • 500g pieczarek, jedna biała cebula, natka pietruszki, 1litr bulionu z kostki pieczarkowa z maślaną nutą, mało do podsmażenia cebuli i pieczarek, 200ml gęstej śmietany, sól i pieprz do smaku

Błyskawicza pieczarkowa zupa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pieczarki myjemy, i kroimy, na rozgrzanym maśle szklimy cebule dodajemy pieczarki, smażymy razem. podsmażone pieczarki przenosimy do wysokiego naczynia w którym blendujemy je na gładka masę. pieczarki przenosimy do gotującego się bulionu, gotujemy wszystko razem, zaprawiamy śmietaną, dodajemy sól i pieprz. podajemy z natką pietruszki i kleksem ze śmietanki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy