Botwinka light

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Dla wielbicieli klarownych i jednocześnie gęstych zup :)

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1,2 litra zimnej wody
    200g botwinki
    200g marchewki
    100g selera
    100g pietruszki
    200g ziemniaków
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 kostka rosołowa
    4 kulki ziela angielskiego
    4 kulki czarnego pieprzu
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Botwinka

Botwinka light - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Botwinkę przebieramy (tzn. usuwamy zwiędnięte liście, obieramy malutkie buraczki i ucinamy korzonki) i dokładnie myjemy. Pozostałe warzywa obieramy i również myjemy. Wszystkie warzywa kroimy drobno, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, ziele angielskie oraz pieprz, przykrywamy i stawiamy na ogień. W momencie gdy zupa się zagotuje uchylamy pokrywkę i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut aż warzywa będą ugotowane. Doprawiamy solą. Można dorzucić posiekaną pietruszkę i podać z jajkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować