Botwinka z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z wątróbek usunąć błonki,żyłki i co tam zbędne. Pokroić na mniejsze kawałki,umyć i osuszyć.
Z pęczka botwinki poodcinać same listki,umyć,osuszyć i pokroić w paski.
2.Na patelni rozgrzać olej dodać wątróbkę i cebulę,doprawić solą,pieprzem i papryką w proszku-smażyć mieszając do takiego stopnia wysmażenia jaki lubimy.Zdiąć z ognia i trzymać w cieple pod przykryciem.
3.Na drugiej patelni znowu rozgrzewamy olej,wrzucamy czosnek,płatki chilli,i botwinkę (delikatnie pieprzymy i solimy ) Smażymy na wolnym ogniu mieszając do zwiednięcia liści.
4.Na talerze rozkładamy po porcji botwinki,na wierzch układamy porcje watróbek,posypujemy koperkiem i podajemy od razu po przygotowaniu z czym lubimy. (ja podałam ze świezym pieczywem)
Smacznego :)
Komentarze