Botwinka

4.98 (168 ocen)

Smacznie wygląda i smacznie smakuje. Z warzywami z mojego ogrodu.

Składniki:

  • 1 pęczek botwinki
    1 pietruszka
    1/4 selera
    1marchewka
    kostka rosołowa
    100ml śmietany 12%
    2łyżki mąki
    pieprz, sól,
    kucharek
    3l wody
Wystaw ocenę:

4.98 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Botwinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę gotujemy z kostką rosołową.
  • 2. Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Wrzucamy do garnka z kostką rosołową. Gotujemy do miękkości. Następnie zbieramy szumowiny i wyciągamy warzywa.
  • 3. Botwinkę umyć. Buraczki obrać, pokroić w plasterki. Liście i łodygi kroimy, wkładamy do zupy razem z burakami. Podgotować. Przyprawiamy przyprawami. Zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką. Chwilę pogotować.

Porady

Botwinkę najlepiej podawać z ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować