Bostońskie babeczki z jeżynami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Bardzo kruche babeczki z pysznym budyniowym nadzieniem. Przepis pochodzi z amerykańskiej książki "Taste cupcakes".

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto
    • 150 g masła
    • 150 g cukru
    • cukier waniliowy
    • 6 żółtek
    • 350 g mąki pszennej
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 1/4 łyżeczki soli
    Budyń
    • 220 ml mleka
    • 2 łyżki mąki kukurydzianej
    • 3 żółtka
    • 75 g cukru
    • 1 łyżka masła
    • szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Bostońskie babeczki z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bostońskie babeczki z jeżynami 1. Budyń
    • Połowę mleka zagotować z cukrem.
    • Resztę mleka wymieszać z mąką i żółtkami, i dolać do gotującego się mleka.
    • Gotować budyń cały czas mieszając przez minutę.
    • Do gotowej masy dodać masło i sól, i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby było schłodzone przed pieczeniem.
    Ciasto
    • Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać żółtka, mąkę i resztę składników.
    • Formę na babeczki posmarować masłem i wyłożyć spody i boki z ciasta.
    • Do środka włożyć po łyżce kremu budyniowego i po 2 jeżyny. Przykryć od góry resztą ciasta sklejając po brzegach.
    • Piec w 180 st.C 20-25 minut.
    • Posypać cukrem pudrem i udekorować jeżynami.

Porady

Najsmaczniejsze są następnego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować