Bostońskie babeczki z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Budyń
• Połowę mleka zagotować z cukrem.
• Resztę mleka wymieszać z mąką i żółtkami, i dolać do gotującego się mleka.
• Gotować budyń cały czas mieszając przez minutę.
• Do gotowej masy dodać masło i sól, i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby było schłodzone przed pieczeniem.
Ciasto
• Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać żółtka, mąkę i resztę składników.
• Formę na babeczki posmarować masłem i wyłożyć spody i boki z ciasta.
• Do środka włożyć po łyżce kremu budyniowego i po 2 jeżyny. Przykryć od góry resztą ciasta sklejając po brzegach.
• Piec w 180 st.C 20-25 minut.
• Posypać cukrem pudrem i udekorować jeżynami.
Komentarze