Borowikowo-kokosowa zupa krem z tostami.

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min

Smaczna propozycja na zbliżające się święta Bożego Narodzenia i nie tylko :-). Łatwa w przygotowaniu. Można ją dowolnie modyfikować np. zamieniając borowiki na inne ulubione grzyby lub mleczko kokosowe na ulubione mleko roślinne lub śmietankę.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 pęczek włoszczyzny (marchewka, pietruszka, seler, por)
    szczypta przypraw -
    pieprz kolorowy, sól, kurkuma, plasterek imbiru
    250 g - borowików suszonych (1 paczka)
    1 łyżka masła
    1 cebula „szalotka”
    2 gałązki rozmarynu
    ½ szklanki mleczka kokosowe, 2 płaskie łyżki wiórków kokosowych
    szczypta soli i pieprzu czarnego
    1 bułka grahamka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa grzybowa Bułki Tosty Grzanki

Borowikowo-kokosowa zupa krem z tostami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj włoszczyznę z przyprawami - sól, pieprz, kurkuma, oraz starty plaster imbiru.
    Namocz grzyby w wodzie (około 10/15 min.), a następnie podsmaż grzyby na maśle z rozmarynem i posiekaną szalotką. Połowę grzybów dodaj do ugotowanego wywaru z włoszczyzną i zmiksuj warzywa z grzybami, mleczkiem kokosowym, wiórkami.
    Bułkę grahamkę potnij na cienkie kromki i zapiecz w tosterze lub na patelni.

Porady

SPOSÓB PODANIA: Udekoruj zupę marchewką, kilkoma grzybami, gałązkami rozmarynu. Tosty podaj osobno na talerzu lub pokrusz na zupę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

KH_04-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować