1.Mięso kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami i odstawiamy na 10 min.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz smażymy cebulę pokrojoną w kostkę na złoty kolor,dodajemy mięso smażymy aż będzie rumiane podlewamy wodą dodajemy ziele angielskie,liść laurowy i dusimy pod przykryciem mieszamy i podlewamy od czasu do czasu.
Kiedy mięso jest na pół miękkie dodajemy pokrojone w kostkę papryki i dusimy tak jeszcze 15 min co jakiś czas mieszając po tym czasie wszystko przekładamy do większego garnka zalewamy wodą (ok 2 litra) dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki bardziej doprawiamy gotujemy na wolnym ogniu aż ziemniaki będą miękkie.
W małym rądelku mieszamy 2 jajka z mąką i odrobiną wody robimy tak zwane lane ciasto tylko gęste.
Do gotującego się bograczu dodajemy po pół łyżeczki ciasta jak kluseczki kładzione całośc gotujemy jeszcze przez chwilę jeśli trzeba przyprawiamy.
Komentarze