Boczniak duszony z papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min

pyszny boczniak

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g boczniaka
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    sól
    pieprz
    szczypta estragonu
    2 łyżki oleju do smażenia
    majeranek
    natka pietruszki
    200 g śmietany 18%


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Boczniak duszony z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby drobno posiekać, paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki wymieszać, podlać tłuszczem i smażyć aż cały płyn odparuje. Następnie dodać przyprawy , podlać ok 1 szkl wody i dusić pod przykryciem ok 20 min. w razie potrzeby jeszcze podlać niewielką ilością wody.
    Na koniec dodać śmietanę i dotować jeszcze przez ok 2 min. Posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować