Boczniaki w sosie śmietankowym z makaronem

4.5 (170 ocen)

  • 45 min

Pyszne danie z boczniaków- w aromatycznym sosie śmietankowym z makaronem!Polecam.

  • 45 min

Składniki:


  • makaron typu grube fale
    około 6-7 sztuk sporych boczniaków
    szklanka bulionu
    150 ml śmietanki 30 %
    1 łyzka mąki
    1 ząbek czosnku
    1 cebula
    sól
    pieprz
    parmezan
    szczypta suszonych grzybów
    masło
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Boczniaki w sosie śmietankowym z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron gotujemy ,odcedzamy.
    2. Boczniaki myjemy i tniemy w wieksza kostkę Podsmażamy na maśle posiekany czosnek , oraz pokrojona w kostke cebulę,dodajemy boczniaki. Chwile smażymy, wlewamy bulion i całosc gotujemy aż grzyby beda miękkie.
    Przyprawiamy .
    Zalewamy śmietaną wymieszana z maką . Dodajemy starty parmezan.
    3. Makaron wykładany na talerze polewamy sosem smietankowym z boczniakami.Smacznego.

Porady

mozna takze makaron dodac do sosu z boczniakami , wymieszac i całosc wykładac na talerze

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować