Boczniaki a’la schabowe

4.47 (163 ocen)

Dobry pomysł na smaczny bezmięsny obiad

Składniki:

  • 30 dag boczniaków
    2 łyżki mąki
    2-3 jajka
    niepełna szklanka bułki tartej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Boczniaki a’la schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Panierowanie boczniaków 1. Boczniaki oczyścić ściereczką lub papierowym ręcznikiem, odciąć twarde kawałki ogonków. Mąkę, wybite i roztrzepane widelcem jajka oraz bułkę tartą umieścić w oddzielnych naczyniach. Grzyby delikatnie panierować kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej, uważając by ich nie połamać. Układać na rozgrzanym na patelni oleju i smażyć z obu stron na rumiano. Ja podałam z ugotowanym na sypko ryżem i surówką z kapusty pekińskiej .

Porady

Kotlety należy solić dopiero po usmażeniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki Grzyby Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować