Boczek pieczony z mocna nuta majeranku

0 (0 ocen)

  • 7 godz. 30 min

Uwielbiam domowy ,pieczony boczek . Wiem ,ze kaloryczny ,ale mimo wszystko raz na Jakis czas musze sobie upiec.

  • 7 godz. 30 min

Składniki:

  • * boczek ze skora okolo 1,5 kg
    *2 lyzki majeranku suszonego
    *2 plaskie lyzeczki soli
    *pol lyzeczki pieprzu
    *3 zabki czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Boczek pieczony z mocna nuta majeranku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek umyc . Skore ponacinac w kwadarcik .
  • 2. Sol ,pieprz ,majeranek i przecisniety czosnek rozetrzec ze soba.
  • boczek 3. Nastepnie natrzec dokladnie boczek i odstawic w chlodne miejsce na 5-6 godzin.
  • 4. Boczek ukladamy skora do gory .

    Boczek pieczemy w 180 st . przez okolo 2 godziny .
    piec minut przed koncem pieczenia ,wlaczamy funkcje grilla i pieczemy w temperaturze 220 st. ,zeby nam sie skora ladnie zarumienila.

Porady

Boczek mozna rowniez zamarynowac dzien wczesnie. Podajemy na cieplo lub zimno najlepiej z wiejskim chlebem . Jako dodatki polecam musztarde ,cwikle lub chrzan.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Czosnek Majeranek Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować