Boczek nadziany kiełbasą faszerowaną kolorowym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Boczek myjemy , osuszamy. rozkrawamy wzdłuż na długi płat.
Nacieramy mięso koncentratem czosnkowym lub posiekanymi ząbkami czosnku , oraz musztardą.
Posypujemy przyprawą do wieprzowiny , solą i pieprzem.
2.Kiełbasę przycinamy do rozmiarów mięsa, rozkrawamy wzdłuż , faszerujemy ją pieprzem.
3.Na jeden z końców boczku kładziemy kiełbasę , zwijamy w rulon.
Związujemy mięso nicą.
4.Obsypujemy solą oraz obkładamy pokrojoną cebulą w plastry.
Odstawiamy na noc do lodówki.
5.Boczek wkładamy do rękawa do pieczenia , pieczemy 45 min. w piekarniku nagrzanym do 200st. po tym czasie rozcinamy rękaw pieczemy kolejne 15-20 min.
Komentarze