Boczek nadziany kiełbasą faszerowaną kolorowym pieprzem

0 (0 ocen)

Rolowany boczek nadziany kiełbasą z kolorowym pieprzem i czosnkiem . Soczysty o delkatnym smaku cebuli.

Składniki:

  • 1 kg. surowego boczku bez skóry
    1 pętko kiełbasy wiejskiej
    2 łyżki kolorowego pieprzu w ziarnach
    2 łyżki koncentratu czosnkowego lub 2 ząbki czosnku
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    przyprawa do wieprzowiny
    sól , pieprz
    1 duża cebula
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Boczek nadziany kiełbasą faszerowaną kolorowym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 

Boczek nadziany kiełbasą faszerowaną kolorowym pieprzem 1. Boczek myjemy , osuszamy. rozkrawamy wzdłuż na długi płat.
    Nacieramy mięso koncentratem czosnkowym lub posiekanymi ząbkami czosnku , oraz musztardą.
    Posypujemy przyprawą do wieprzowiny , solą i pieprzem.
  • 

Boczek nadziany kiełbasą faszerowaną kolorowym pieprzem 2. Kiełbasę przycinamy do rozmiarów mięsa, rozkrawamy wzdłuż , faszerujemy ją pieprzem.
  • 

Boczek nadziany kiełbasą faszerowaną kolorowym pieprzem 3. Na jeden z końców boczku kładziemy kiełbasę , zwijamy w rulon.
    Związujemy mięso nicą.
  • 

Boczek nadziany kiełbasą faszerowaną kolorowym pieprzem 4. Obsypujemy solą oraz obkładamy pokrojoną cebulą w plastry.
    Odstawiamy na noc do lodówki.
  • 

Boczek nadziany kiełbasą faszerowaną kolorowym pieprzem 5. Boczek wkładamy do rękawa do pieczenia , pieczemy 45 min. w piekarniku nagrzanym do 200st. po tym czasie rozcinamy rękaw pieczemy kolejne 15-20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kiełbasa Pieprz kolorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Boczek pieczony z zielonym pieprzem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Boczek pieczony z zielonym pieprzem

Konto nieaktywne Doskonały do kanapek 2 godz. 20 min

To może cię zainteresować