boczek na kapuście kiszonej do pieczywa z szybkowara

4.5 (165 ocen)

boczek cienko krojony jest smaczny do pieczywa, żeberka i kapustę wykorzystałam jako dodatek do obiadu..................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • boczek surowy 1,5 kg, wędzona papryka w proszku Royal Brand 1 łyżka, curry Royal Brand 1 łyżka, tymianek 1 łyżka, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kapusta kiszona 1 kg, cukier 1 łyżeczka, woda 2 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Boczek na kapuście kiszonej do pieczywa z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. z boczku ściąć żeberka, cały płat boczku natrzeć mocno przyprawami
  • etap 2. ciasno zwinąć roladę i obwiązać sznurkiem, nicią, schować do lodówki najlepiej na całą noc, przyrawami też natrzeć żeberka.............

    do szybkowara wlać 2 łyżki oleju i obsmażyć boczek, żeberka, wyjąć na talerz
  • etap 3. wsypać kapustę kiszoną posypaną cukrem, na wierzchu ułożyć boczek, żeberka, wlać wodę.............

    zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 60 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować