Boczek marynowany na grilla

4.5 (175 ocen)

Chrupiące plasterki bardzo aromatycznego boczku.

Składniki:

  • 600 g boczku surowego bez skóry

    Marynata:
    2 łyżeczki przyprawy grill ziołowy
    1 łyżeczka granulowanego czosnku (staropolski, Prymat)
    1/2 łyżeczki chilli pieprz cayenne, mielonej
    1 łyżeczka soli ziołowej
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1 łyżka sosu sojowego
    1 łyżka miodu
    1 łyżka ciemnego octu balsamicznego
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Boczek marynowany na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pokrojony boczek 1. Boczek pokrój w dosyć cienkie plastry.
  • Marynata 2. W miseczce wymieszaj składniki na marynatę, powstanie pasta.
  • Marynowanie boczku 3. Każdy plaster posmaruj z obydwu stron pastą, ułóż w naczyniu, przykryj i wstaw do lodówki na przynajmniej 4 godziny (najlepiej zostawić na noc).
  • 4. Piecz na grillu węglowym aż będą chrupkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować