Bitki schabowe w sosie

4.5 (146 ocen)

Smaczne kotlety w sosie kaparowym.

Składniki:

  • 1/2 kg schabu
    2 łyżki oleju
    1/2 szklanki białego wina
    2 łyżki kaparów
    1 łyżka mąki
    1 łyżka śmietany
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Bitki Sosy

Bitki schabowe w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć,usunąć błony, pokroić w plastry.
    Rozbić lekko tłuczkiem, posypać solą i pieprzem.
    Na patelni rozgrzać olej,obsmażyć płaty schabu na złoto,dolać wino i odrobinę wody, przykryć i dusić na małym ogniu ok. pół godziny.
    Pod koniec dodać kapary osączone z zalewy i w miarę potrzeby podlać wodą.
    Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę wymieszać z odrobiną wody i śmietaną i zagęścić sos.
    Podawać z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białe wino Kapary

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować