Bitki wieprzowe w sosie cebulowym

4.99 (197 ocen)

  • 60 min

Prosta potrawa z mięsem duszonym w roli głownej

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa od szynki wieprzowej lub łopatki
    3 duże cebule
    Mąka pszenna
    Majeranek
    Sól
    Pieprz
    Olej
Wystaw ocenę:

4.99 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bitki wieprzowe w sosie cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na plastry i lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć solą i pieprzem i majerankiem, obtoczyć w mące.
    Cebule obrać i pokroić w kostkę.
    Zrumienić na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, dodając pod koniec smażenia cebulę pokrojoną w
    kostkę.
    Gdy cebula się zeszkli, podlać mięso wodą i dusić do miękkości, uzupełniając wyparowany płyn.
    Mąkę wymieszać z wodą, zagęścić sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Do bitek wieprzowych doskonale smakują gotwane ziemniaczki surówka z kapusty pekińskiej z marchewką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować