Bitki w warzywach

4.46 (194 ocen)

Kruche, soczyste mięso pełne aromatu. Wspaniała propozycja na rodzinny obiad. Moja rodzina je uwielbia.

Składniki:

  • - 70 dag schabu,
    - duża cebula,
    - po 2 marchewki i pietruszki,
    - 2 łyżki musztardy,
    - słodka i ostra papryka,
    - sól, pieprz,
    - 4 łyżki oleju.
Wystaw ocenę:

4.46 (194 ocen)

Bitki w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na plastry o grubości 1,5 cm, delikatnie rozbijamy. Mięso nacieramy suchymi przyprawami. Łyżkę oleju mieszamy z musztardą, mieszanką smaruję mięso.
  • 2. Warzywa myję, osuszam. Marchewki i pietruszki obieram, kroję na słupki. Cebulkę kroję w półplasterki.
  • 3. Rozgrzewam resztę oleju, wkładam mięso, obsmażam przez ok. 2 minuty (obracając od czasu do czasu), dodaję warzywa.
    Duszę pod przykryciem do miękkości warzyw i mięsa (ok. 40 minut),
    podlewając niewielką ilością wody i wytwarzającym się sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować