Bitki w jesiennym sosie z powidłami i keczupem

0 (0 ocen)

Oryginalny przepis na schab.

Składniki:

  • 800g schabu
    3 duże cebule
    200g keczupu pikantnego
    200g powideł śliwkowych
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki czosnku
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bitki w jesiennym sosie z powidłami i keczupem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry, które przekrawamy na pół i cienko rozbijamy. Cebule przekrawamy na pół i kroimy w plastry. Na rozgrzanym oleju podsmażamy najpierw schab, dodajemy cebulę, smażymy chwilę. Wlewamy 1/2 szklanki wody, dusimy przez około 30-40 minut aż mięso i cebula będą miękkie.

  • 2. Keczup, powidła i przyprawy mieszamy ze sobą, wlewamy do garnka z mięsem i cebulą. Dusimy jeszcze przez około 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować