Biszkoptowy piankowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Robimy biszkopt.Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy cukier,żółtka następnie mąkę z proszkiem do pieczenia na końcu dodajemy wodę. Ciasto wlać do tortownicy dużej lub do kwadratowej blaszki. Piec 30 min w temp. 180 C.
2.Rozpuszczamy galaretki, każdą osobno w szklance wody. Jedną galaretkę czerwoną czekamy by zgęstniała i kroimy w kostkę. Pozostałe dwie galaretki mają być tylko lekko zgęstniałe.Śmietanę kremówkę dzielimy na pół. Do pierwszej części śmietany dodajemy galaretkę zieloną.Miksujemy. Wsypujemy do niej pokrojoną galaretkę czerwoną. Drugą część śmietany mieszamy z czerwoną galaretką.Miksujemy dodajemy pokrojone babany.
Komentarze