biszkoptowe ciasto z kremem twarogowym i truskawkami

4.49 (191 ocen)

  • 35 min

sezon letni to świetny moment na ciasta z owocami

  • 35 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jaj,
    3/4 szklanki cukru ,
    szklanka mąki.
    Krem:
    2 kostki twarogu po 250 g ,
    2 serki homogenizowane po 200 g ,
    2 galaretki agrestowe.
    2 galaretki truskawkowe
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Galaretki

Biszkoptowe ciasto z kremem twarogowym i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno , dodać cukier, następnie żółtka i mąkę. Dobrze zmiksować, przelać na tortownice wyłożona papierem do pieczenia.Piec w 160 stopniach przez około 25 minut (do suchego patyczka). Ostudzić.
  • 2. Twaróg zmielić, dodać serek homogenizowany i zmiksować. Obie galaretki agrestowe rozpuścić w szklance wody. Ostudzić i tężejąca dodać do masy twarogowej i dobrze wymieszać.
    Masę wylać na biszkopt, a na masę ułożyć pokrojone w plasterki truskawki . Zalać tężejąca galaretka truskawkową.

Porady

Tortownica średnica 32 cm.Można przygotować z ulubionymi owocami i galaretkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Sery Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować