CIASTO BISZKOPTOWE Z KIWI

4.5 (169 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Ciasto bardzo delikatne. Krem budyniowy na soku z kiwi, oraz krem galaretkowo-serowy.Tutaj biszkopt makowy, ale można użyć normalnego, bo nie wszyscy lubią mak.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • biszkopt makowy:
    -5 jajek
    -250 g.cukru
    -250 g.margaryny
    -250 g.mąki
    -250 g.maku przemielonego
    -100 g.kokosu
    -1 mały proszek do piecz.(3 łyżeczki)
    -1 szklanka mleka
    -olejek migdałowy

    krem budyniowy:
    -1 l. napoju z kiwi (kartonik)
    -3 łyżki cukru
    -3 budynie waniliowe
    -100 g. masła

    krem serowo-galaretkowy
    -3 galaretki z kiwi-tutaj agrestowe
    -1 l. wody
    -1 śmietanka 30 %-250 ml.
    -2 cukry waniliowe
    -1 śmietan-fix
    -1 serek twarogowy Turek-450 g.
    -1/2 jogurtu greckiego-200 g.
    -1 słoiczek dżemu z kiwi i limonki-400 g.
    -4 łyżeczki żelatyny
    -1/3 szklanki wrzątku

    esy-floresy
    -1 czekolada mleczna
    -1/2 czekolady gorzkiej
    -trochę mleka albo śmietanki
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Ciasto biszkoptowe z kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę z proszkiem. Lekko wymieszać. Dosypać mak i kokos. Mieszając dolewać mleko, olejek. Na koniec wlać rozpuszczoną i letnią margarynę,wymieszać. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, najlepiej zakrytymi wszystkimi bokami.(30x40).Piec w 175 *C. ok. 30 min.
  • składniki na kremy 2. Przygotować składniki na kremy.
  • warstwa kremu i kiwi 3. Na napoju z cukrem ugotować budynie. Zdjąć z ognia i wmieszać masło.Ciepły budyń wylać na biszkopt w blaszce.
    Kiwi obrać i pokroić w plasterki. Poukładać na kremie budyniowym.
  • warstwa kremu serowego 4. Galaretki rozpuścić w przegotowanej, gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego tężenia.
    Jak zaczyna lekko tężeć galaretka to rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku żelatynę. Studzimy do letniego.
    Dżem można przetrzeć przez sitko, ale to nie konieczne.
    Ubić śmietankę z cukrami waniliowymi i śmietan-fixem. Dodawać porcjami ser, potem jogurt a na koniec dżem. Miksować i dolewać galaretki a na koniec żelatynę.Wylać na ciasto z kiwi. Schłodzić.
  • polewa ''za nitką'' 5. Czekolady rozpuścić nad parą, dolewając mleko. Polać placek w esy-floresy.
  • moje wypieki 6. Moje wypieki.:
    ten mój
    i testowany:
    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ekspresowy-sernik-na-zimno-5#a665282

Porady

Radzę owoce kiwi, nie kłaść na masie budyniowej tylko na samej górze.Wtedy bez polewy czekoladowej. Będzie wizualnie ładniejsze i nie będzie ciasto w niektórych miejscach,rozdzielać się przez kiwi. Biszkopt można upiec inny, nie wszyscy lubią mak.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Czekolada Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować