BISZKOPTOWE Z CZEKOLADKAMI

4.5 (141 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Dla wielbicieli, ciast z kremami i czekoladkami.Ciasto dosyć słodkie ale pyszne.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • biszkopt:
    -6 jajek
    -szczypta soli
    -1 szklanka cukru
    -150 g. mąki tortowej
    -50 g. mąki ziemniaczanej
    -1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
    -sok z 1/2 cytryny

    masa czekoladowa:
    -150 g. deserowej czekolady
    -1/2 szklanki 30 %
    -150 g. masła

    - czekoladki-ok.500 g.

    krem krówkowy:
    -1 gotowa masa krówkowa-400 g.
    -1 śmietanka 30%-330 ml.
    -1 Śnieżka

    -wafelek czekoladowy
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Biszkoptowe z czekoladkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dalej ubijać dodając po żółtku. Przesiewać mąki z proszkiem i już mieszać łopatką. Na koniec dodać sok z cytryny, wymieszać. Wyłożyć na blaszkę 30x40 z papierem do pieczenia.Piec ok.25 min. w 175*.
  • czekoladki 2. masa-Nad parą w śmietance, rozpuścić czekoladę w kostkach. Ostudzić, od czasu do czasu mieszając. Zmiksować masło,dodając porcjami płynną czekoladę. Wyłożyć na biszkopt, zaraz poukładać czekoladki.
  • krem 3. krem-Ubić zimną śmietankę, ze Śnieżką. Dalej ubijając, dodawać po łyżce miękkiej masy krówkowej. Krem wyłożyć między czekoladki i rozsmarować.
  • wafelek 4. Na górę zetrzeć wafelka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować