Biszkopt kawowo-czekoladowy zawsze udany

4.48 (170 ocen)

Przepis na biszkopt z mojego zeszytu - zawsze udany!

Składniki:

  • 6 jaj
    szkl cukru
    3/4 szkl mąki tortowej
    2 łyżki kakao
    2 łyżki kawy inki
    łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.48 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Biszkopt kawowo-czekoladowy zawsze udany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. przepis na tortownicę 26 cm.
    Do niewielkiej miski przesiewamy mąkę , proszek , kakao i kawę inkę.

    Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , później stopniowo dodajemy na przemian cukier i żółtka.

    Do ubitych jajek delikatnie po łyżce wsypujemy suche składniki mieszamy łyżką aż składniki się połączą .

    Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem ( sam spód formy) tortownicy (boki natłuszczamy) na ok 30 min , 180 *C.

    Gotowy biszkopt kroimy na pół i smarujemy dowolną masą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować