Biszkopt czekoladowy z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt - jajka ubic nasztywno dodać cukier , żółtka , mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i zmieszać z masą białkową przelać do formy o śr. 26 cm. pieczemy do suchego patyczka około 40 min. po upieczeniu wystudzić.i przekroić na 2 blaty. Do rondla nalac wody , na rondel położyć metalową miskę i połamać do niej czekoladę oraz dodać masę krówkową podgrzać do momentu aż czekolada się całkowicie rozpuści. Krem śmietankowy - kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem pod koniec ubijania dodac śmietan fixy.
2.1 blat włożyć z powrotem do tortownicy nasączyć go sokiem z brzoskwiń oraz wysmarować dzemem, nałożyć masę krówkową na nia masę śmietankową na mase śmietankową dodać pokrojone brzoskwinie 1/2 puszki, nałożyc 2 blat też nasączyć sokiem i lekko posmarować dżemem oraz nałożyć krem śmietankowy i do lodówki na kilka godz. aby masa krówkowa się zetła. Po wyjęciu ciasta z tortownicy smarujemy boki kremem śmietankowym i dekorujemy lub polewamy polewą czekoladową.
Porady
Masę krówkową przed nałożeniem na biszkopt najlepiej dać do lodówki aby trochę stwardła .
Komentarze