Biszkopt czekoladowy z masą krówkową

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

nowy przepis

  • 2 godz.

Składniki:

  • biszkopt - 5 jaek, 3/4 szkl mąki tortowej ubieram 3 łyżki a wzamian dodaję 3 łyżki kakao, 1/4szkl , mąki ziemniaczanej , 3/4 szkl cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia . Krem krówkowy - 500 ml kremówki, 15o gr mlecznej czekolady, 200 gr masy krówkowej .Krem śmietankowy - 500gr kremówki ,2 śmietan fixy 2 łyżki cukru pudru. dżem wiśniowy bo taki lubimy puszka brzoskwiń .
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt czekoladowy z masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt - jajka ubic nasztywno dodać cukier , żółtka , mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i zmieszać z masą białkową przelać do formy o śr. 26 cm. pieczemy do suchego patyczka około 40 min. po upieczeniu wystudzić.i przekroić na 2 blaty. Do rondla nalac wody , na rondel położyć metalową miskę i połamać do niej czekoladę oraz dodać masę krówkową podgrzać do momentu aż czekolada się całkowicie rozpuści. Krem śmietankowy - kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem pod koniec ubijania dodac śmietan fixy.
  • 2. 1 blat włożyć z powrotem do tortownicy nasączyć go sokiem z brzoskwiń oraz wysmarować dzemem, nałożyć masę krówkową na nia masę śmietankową na mase śmietankową dodać pokrojone brzoskwinie 1/2 puszki, nałożyc 2 blat też nasączyć sokiem i lekko posmarować dżemem oraz nałożyć krem śmietankowy i do lodówki na kilka godz. aby masa krówkowa się zetła. Po wyjęciu ciasta z tortownicy smarujemy boki kremem śmietankowym i dekorujemy lub polewamy polewą czekoladową.

Porady

Masę krówkową przed nałożeniem na biszkopt najlepiej dać do lodówki aby trochę stwardła .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować