Ostatnio , większość moich tortów wykonanych jest z z biszkoptów jogurtowych, a raczej z babki. Biszkopt jest lekko wilgotny, smaczny sam w sobie, lepiej się kroi i można z podstawowego przepisu tworzyć przeróżne smaki w zależności od dodanych dodatków.Tym razem czekoladowy.
0 (0 ocen)
Porady
Według mnie, najlepsza tortownica do biszkoptów, to tortownica wysoka z wyjmowanym dnem. Biszkopt lepiej i równomierniej nam w takiej rośnie (moja tortownica ma 10 cm wysokości). Jeśli nie posiadamy tak wysokiej formy, możemy sami podwyższyć naszą torownicę, za pomocą pergaminowego paska, szerokiego na 10 cm, o obwodzie zewnętrznym naszej tortownicy. Tortownicę należy posmarować masłem i przykleić pergaminowy kołnierz. Dno również wykładamy pergaminowym krążkiem. Nie smarujemy pergaminu . Dodatkowo, zamieniam proszku do pieczenia na sodę i kwasek cytrynowy. Dzięki temu moje biszkopty są prawie płaskie.
Komentarze