Biszkopt ciemny z masą ostężynową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na początku należy wymieszać wszystkie składniki (oprócz jajek i soli) i przesiać przez sitko.
2.Białka z solą trzeba wpierw ubić, potem dodać cukier i ubijać a następnie dodać żółtka i przez chwilę ubijać.
3.Do ubitych jajek, wsypać mąki i delikatnie wymieszać.
4.Po dokładnym wymieszaniu, wylać na brytwankę wyłożoną papierem do pieczenia. Potem trzeba wstawić do nagrzanego piekarnika w temperaturze 150 stopni, na ok 40 minut.
5.Utrzeć masło z cukrem, a następnie stopniowo dodawać ostrężyny.
6.Ostudzony i gotowy biszkopt przekrajamy na połowę. Na spód biszkoptu kładziemy 2/3 masy. Przykrywamy drugą połową biszkoptu i wierzch biszkoptu smarujemy resztą masy. Dekorować wg. uznania.
Komentarze