Biszkopt ze śmietaną i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Do ubitej piany dodajemy cały czas miksując żółtka, cukier oraz mąki i proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy na okrągłą tortownicę (24 cm) wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 20-25 minut. Do suchego patyczka. Studzimy.
2.Borówki myjemy i osuszamy.
3.Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody.
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier dalej miksując, następnie wlewamy żelatynę i miksujemy chwilkę. Wylewamy na biszkopta, układamy borówki dociskając troszkę i posypujemy kokosem. Wstawiamy do lodówki.
Komentarze