Biszkopt z krupczatki

4.36 (204 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Biszkopt z mąki krupczatki jest bardzo puszysty, delikatny. Idealny jako spód do ciast z kremem. I co najważniejsze zawsze się udaje.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki szklanka o pojemności 250 ml.
    6 jaj,
    szklanka cukru,
    szklanka mąki krupczatki,
    szczypta soli,
    łyżeczka proszku do pieczenia.
Wystaw ocenę:

4.36 (204 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Biszkopt z krupczatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy powoli - cukier (cały czas wolno miksujemy), żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia. Masę wylewamy na standardową blaszkę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 20-25 minut w 180 st. C.

Porady

Ciasto bardzo wyrośnie ale spokojnie, bo po chwili opadnie do około 3/4 wysokości formy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować