Biszkopt z malinami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT: białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, mąkę, proszek. Blachę lekko nasmarować masłem i wyłożyć papierem śniadaniowym, wylać ciasto, piec 30 min. w 170 stopniach ( termoobieg ).
2.2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, przelać do dwóch miseczek albo szklanek i odstawić do stężenia ( może być przygotowana dzień wcześniej ). Pokroić.
3.Trzecią galaretkę rozpuścić również w szklance wody. Odstawić do stężenia.
4.Śmietanę ubić na sztywno, dodać tężejącą galaretkę.
5.Biszkopt przekroić,
wyłożyć część bitej śmietany z galaretką,
poukładać świeże maliny i pokrojoną galaretkę,
wyłożyć pozostałą bitą śmietanę.
Komentarze