Bigos z fasolki

4.5 (174 ocen)

  • 60 min

Bigos dla wegetarian i nie tylko.

  • 60 min

Składniki:

  • 800 g żółtej fasolki
    2 marchwie
    2 cebule
    1/4 szklanki oleju
    2 pomidory
    natka pietruszki
    sól, pieprz


Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos z fasolki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę i marchewkę ugotować osobno w osolonej wodzie (ale nie rozgotować). Następnie pokroić na większe kawałki. Poszatkowaną cebulę usmażyć na oleju dodać fasolkę i marchewkę oraz sparzone i obrane ze skórki pomidory (można je zastąpić przecierem pomidorowym). Doprawić solą i pieprzem i dusić na wolnym ogniu kilkanaście minut. Na samym końcu dodać poszatkowana natkę pietruszki.

Porady

Najlepiej smakuje następnego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować