Bigos z młodej kapusty z boczniakami

0 (0 ocen)

Lekki i aromatyczny :)

Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapusty
    1 pęczek koperku
    2 duże pomidory
    50 dkg szynki wieprzowej
    25 dkg boczniaków
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka

Bigos z młodej kapusty z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i podsmażyć w dużym rondlu, a następnie zalać wrzątkiem i dusić do miękkości. Kapustę poszatkować, pomidory obrać i pokroić w kostkę, koperek posiekać. Warzywa dodać do mięsa, wymieszać i dusić około 20 minut. Doprawić do smaku i dodać pokrojone w paski boczniaki. Gotować bez przykrycia jeszcze 20 minut. Smacznego :)

Porady

Można pod koniec dodać koncentrat pomidorowy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy