BIGOS Z MIODEM

4.5 (183 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Niepowtarzalny słodko-kwaśny smak. Aromatyczny i smaczny z dodatkiem warzyw i miodu.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki:
    2kg kiszonej kapusty
    1 żeberko wieprzowe
    2 kiełbasy śląskie
    1 cebula
    1 jabłko
    1 pomidor
    1 marchewka
    25dag pieczarek
    1 łyżeczka pasty pomidorowej
    2 łyżeczki miodu
    4 liście laurowe
    angielskie ziele (kilka ziarenek)
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę włożyć do garnka, zalać zimną wodą i posolić. Zagotować.
    Jeżeli kapusta jest zbyt kwaśna należy odlać wodę i ponownie
    napełnić garnek zimna wodą. Po 20 minutach gotowanie dodać żeberko,
    liście laurowe i angielskie ziele. Gotować na małym ogniu.
  • BOBOS Z MIODEM 2. Jabłko obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i razem z cebulą i pieczarkami
    pokroić na kawałki. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na
    cząstki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Wszystko wrzucić do garnka. Kiełbasę pokroić w plasterki i dodać do kapusty.
  • BIGOS Z MIODEM 3. Gotować do miękkości od czasu do czasu mieszając. Na koniec dołożyć
    pastę pomidorową i miód. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować