Bigos z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę włożyć do garnka, zalać zimną wodą i posolić. Zagotować.
Jeżeli kapusta jest zbyt kwaśna należy odlać wodę i ponownie
napełnić garnek zimna wodą. Po 20 minutach gotowanie dodać żeberko,
liście laurowe i angielskie ziele. Gotować na małym ogniu.
2.Jabłko obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i razem z cebulą i pieczarkami
pokroić na kawałki. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na
cząstki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystko wrzucić do garnka. Kiełbasę pokroić w plasterki i dodać do kapusty.
3.Gotować do miękkości od czasu do czasu mieszając. Na koniec dołożyć
pastę pomidorową i miód. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną.
Komentarze