Bigosik z młodej kapusty na kurczaku

1 (2 ocen)

Młodą kapustkę uwielbiam. Mogłabym ją jeść nawet codziennie ;) Dzisiaj na obiad był bigosik. Pyszny i delikatny w smaku. Można go podać z młodymi ziemniaczkami lub pieczywem. Jak kto woli. Dodatkową zaletą jet to, że szybko się go przygotowuje.

Składniki:

  • większa główka młodej kapusty
    1 udko z kurczaka
    1 filet z kurczaka
    1/2 pęczka młodej cebulki ze szczypiorem
    pęczek koperku
    2 łyżki masła
    2 łyżki śmietany
    łyżeczka kucharka
    sól, pieprz
    łyżeczka przyprawy do dań z kapusty
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

1 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigosik z młodej kapusty na kurczaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować. Wlać tyle wody aby sięgała poniżej poziomu kapusty. Mięso umyć i pokroić na mniejsze części, dodać do kapusty. Doprawić do smaku przyprawami. Całość gotować do miękkości. Cebulkę, szczypior i koperek posiekać. Szczypiorek i cebulkę dodać w połowie gotowania a koperek pod koniec. Gdy kapusta będzie miękka dodajemy do niej masło, zabielamy śmietaną, dodajemy koncentrat i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Gotujemy jeszcze chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować