Bigosik z bakłażana

0 (0 ocen)

  • 10 min

Szybkie smaczne danie z patelni.

  • 10 min

Składniki:

  • 1szt bakłażana,
    2 cebule
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    przyprawa uniwersalna,
    natka pietruszki,
    pieprz kolorowy ziarnisty
    1 laska kiełbasa swojska,
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oleju rzepakowego

Bigosik z bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana dobrze myjemy odcinamy końcówki i kroimy w paseczki. Cebulę białą kroimy w piórka. Na patelni na oleju podsmażamy bakłażana z cebulkę .Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę.
  • 2. Wszystko razem smażymy . Dodajemy do smaku przyprawę uniwersalną i wyciśnięty czosnek .Podlewamy przecierem pomidorowym wymieszanym a 1/2 szklani wody . Dusimy . Doprawiamy pieprzem,posypujemy natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy