Biały barszcz z chrzanem

4.99 (178 ocen)

Idealny barszczyk. Można zrobić go również na Wielkanoc i posypać rzeżuchą.

Składniki:

  • 3-4 kawałki białej kiełbasy
    8 jajek na twardo
    3-4 łyżki chrzanu ze słoiczka (mogą być 2 łyżeczki świeżo startego)
    3 ząbki czosnku
    sól
    pieprz świeżo mielony
    150 ml śmietany 18%
    majeranek
    liść laurowy
    ziele angielskie
    kostka bulionowa mięsna
Wystaw ocenę:

4.99 (178 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Barszcz biały

Biały barszcz z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującej się wody wrzucić kostkę bulionową, 2-3 liście laurowe, 4-5 kulek ziela angielskiego i białą kiełbasę pokrojoną w talarki. Chwilę gotować, doprawić solą, pieprzem, dodać obrane i przekrojone na pół ząbki czosnku oraz majeranek. Pod koniec gotowania dodać chrzan. Całość zabielić śmietaną. Podawać z jajkami pokrojonymi w kostkę.

Porady

1/ Dla zwiększenia aromatu można dodatkowo dodać barszcz z torebki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować