Białe gazpacho

0 (0 ocen)

Trochę inny chłodnik. Winogrona powodują, że jest nieco słodkawy, czosnek nadaje ostrości, a migdały i chleb dają przyjemną fakturę. Polecam!

Składniki:

  • 300 g ogórków
    400 g zielonych winogron
    1 kromka białego chleba, skórka odcięta
    2 szklanki bulionu z kurczaka
    1 melon pozbawiony pestek i skórki
    1/2 szklanki płatków migdałów ( 8 łyżek), lekko uprażonych na patelni
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki oliwa z oliwek
    2 łyżki białego octu winnego
    3/4 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion Chłodnik Wina

Białe gazpacho - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odłożyć kawałek ogórka i parę winogron do podania zupy - ogórek pokroić w kostkę , winogrona przekroić na połówki i włożyć do lodówki.
  • 2. Obrać pozostałe ogórki; pokroić na kawałki. Przy pomocy blendera zetrzeć ogórki na puree. Zmiksować winogrona ( jeżeli mają pestki, możemy przetrzeć przez sito).
  • 3. Połączyć winogrona z ogórkiem, dodać chleb, rosół, melon, ​​6 łyżek migdałów, czosnek, olej, ocet i sól , ucierać blenderem aż zupa będzie gładka.
  • 4. Umieścić w misce, przykryć i chłodzić w lodówce, co najmniej 2 godziny, do jednego dnia.
    Podawać posypane płatkami migdałowymi, ogórkiem i winogronami. Polać oliwą. Smacznego!

Porady

prażone migdały: całe migdały rozłożyć na blasze i piec w temperaturze 180 ° C, mieszając raz, ok 7 do 9 minut. Migdały w płatkach lub małych kawałkach lub prażyć w małej suchej patelni na średnim ogniu, stale mieszając, aż się lekko zrumienią , od 2 do 4 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Melon Migdały Winogrona Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować