Białe gazpacho

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekka i orzeźwiająca zupka.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ogórki (zielone średnie): 2 sztuki
    - czosnek (roztarte ząbki): 2 sztuki
    - śmietana (kwaśna): 470 mililitrów
    - jogurt naturalny: 0.67 szklanki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - bulion z kurczaka: 1 szklanka
    - tabasco: 1 szczypta
    - cebula (dymka): 1 szczypta
    - pietruszka (natka): 1 szczypta
    - migdały (podsmażone): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Białe gazpacho - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrać ogórki. Zmiksować. Dodać czosnek, kwaśną śmietanę, pół szklanki jogurtu, sól, pieprz. Zmiksować. Jeśli zupa jest za gęsta to rozcieńczyć ją resztą jogurtu lub bulionem. Dodać tabasco, ewentualnie jeszcze raz doprawić. Schłodzić w lodówce przez noc. Gazpacho podawać posypane dymką, natką i migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować