Biała papryka faszerowana mięsem i serem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Papryka zawsze na czasie, lubimy paprykę na wszelkie sposoby

  • 60 min

Składniki:


  • 6 białych papryczek
    500 g mięsa mielonego
    100 g sera żółtego i czerwonego
    sól
    pieprz
    majeranek
    1 jajko
    szczypta świeżo utartej gałki muszkatołowej
    olej do formy

Biała papryka faszerowana mięsem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biała papryka faszerowana mięsem i serem 1. Paprykę umyć, przeciąć wzdłuż ale tylko z jednej strony, delikatnie rozchylić, wyciąć gniazda nasienne.
    Mięso wymieszać z przyprawami, dodać jajko i drobno posiekany ser żółty i czerwony.
    Napełnić papryczki. Blaszkę natłuścić wlać odrobinę wody ok 1/4 szkl
    ułożyć papryczki, delikatnie posmarować oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok 40 min. Podawać z ryżem i sosem słodko kwaśnym ( ja użyłam sos własnej roboty, pomidorowo paprykowy)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy