Biała kiełbasa pieczona w piwie z miodem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
W garnku gotuję wodę, nie doprowadzam do wrzenia. Wkładam kiełbasę i gotuję na małym ogniu 10-15 minut. W naczyniu żaroodpornym mieszam piwo, miód i musztardę. Kiełbasę nakłuwam wykałaczką w kilku miejscach, wykładam do naczynia tak, aby była pokryta zalewą. Kiełbasę piekę przez 30-45 minut w wcześniej nagrzanym piekarniku do temperatury 200 °C, obracając kiełbaski co jakiś czas. Cebulę, pieczarki obieram i kroję w kostkę lub piórka. Na patelni rozgrzewam oliwę i podsmażam cebulę aż będzie szklista. Następnie dodaję pieczarki całość podsmażam do miękkości, doprawiam. Pieczarki z cebulą dodaję do kiełbasy 10-15 minut przed końcem pieczenia.
Komentarze