Biała kiełbasa na warstwie z żurawiną, jabłkami i czerwoną cebulą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Kiełbasę delikatnie trzeba ponakłuwać, żeby nie popękała., włóż do garnka, zalej zimną wodą i zagotuj. Gotuj 15 minut na wolnym ogniu.. Wyjmij i przestudź.
2. 3 jabłka pokrój w kostkę, wymieszaj z pokrojoną w kostkę czerwoną cebulą, 5 dag żurawiny, 2 łyżkami musztardy i 2 łyżkami konfitury żurawiny z jabłkiem.
3. Wysmaruj blachę tłuszczem , wyłóż wymieszane jabłka z pozostałymi składnikami.
3. Kiełbasę wyłóż na warstwę z jabłkami i żurawiną.
4. Piecz w temperaturze 200 stopni około 15minut, , wyjmij i przewróć na drugą stronę i piecz 15 minut.
5. Gotową potrawę udekoruj listkami sałaty.
Komentarze