Biała kiełbasa na warstwie z żurawiną, jabłkami i czerwoną cebulą.

4.5 (190 ocen)

  • 45 min

Smaczna i prosta w przygotowaniu przystawka

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg białej kiełbasy, 3 jabłka, czerwona cebula, 5 dag żurawiny, 2 łyżki musztardy, 2 łyżki żurawiny z jabłkiem-konfitura, listki sałaty do dekoracji.
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Konfitury Przystawki

Biała kiełbasa na warstwie z żurawiną, jabłkami i czerwoną cebulą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki 1. 1. Kiełbasę delikatnie trzeba ponakłuwać, żeby nie popękała., włóż do garnka, zalej zimną wodą i zagotuj. Gotuj 15 minut na wolnym ogniu.. Wyjmij i przestudź.
    2. 3 jabłka pokrój w kostkę, wymieszaj z pokrojoną w kostkę czerwoną cebulą, 5 dag żurawiny, 2 łyżkami musztardy i 2 łyżkami konfitury żurawiny z jabłkiem.
    3. Wysmaruj blachę tłuszczem , wyłóż wymieszane jabłka z pozostałymi składnikami.
    3. Kiełbasę wyłóż na warstwę z jabłkami i żurawiną.
    4. Piecz w temperaturze 200 stopni około 15minut, , wyjmij i przewróć na drugą stronę i piecz 15 minut.
    5. Gotową potrawę udekoruj listkami sałaty.

Porady

Czas pieczenia zależy od piekarnika.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Czerwona cebula Jabłka Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować