Biała kiełbasa z rękawa z papryką i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki umyć usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Jabłko ubrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w grube plasterki. Papryki, cebulę i jabłko wymieszać z przyprawami i olejem czosnkowym. Rozłożyć w rękawie.
Kiełbasę nakłuć wykałaczką i ułożyć na warzywach w rękawie.
2.Piec w temperaturze 180 stopni 40 - 50 minut (do miękkości i sprawdzam, przebijając rękaw patyczkiem do szaszłyków).
Jak kiełbasa będzie miękka, rozcięć górę rękawa na krzyż i odsłonić kiełbasę, że by się przyrumieniła skórka.
3.Podawać z ziemniakami i surówką jako danie obiadowe, lub z pieczywem jako gorącą kolację.
Komentarze