Biała kapusta z buraczkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min
  • Dla 5 osób

Kapusta z buraczkami w zalewie octowej, która nadaje potrawie wyjątkowy smak.

  • 50 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 i 1/2 kg białej kapusty (nieduża główka)
    1/2 kg czerwonych buraczków

    Na zalewę:
    1 szklanka octu jabłkowego
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    1 łyżeczka soli
    3 łyżki cukru
    1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
    1/2 szklanki oleju
    2-3 listki laurowe
    kilka ziaren ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Biała kapusta z buraczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzić i jeszcze odcisnąć.
  • 2. Buraczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zalać szklanką wody i zagotować ok. 10 minut.
  • 3. Składniki zalewy połączyć i wlać do buraczków, zagotować ok. 10 minut.
  • 4. Buraczki wraz z zalewą wlać do kapusty, wymieszać i zostawić na przynajmniej 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować