Biała fasolka z tuńczykiem z nutą cytrynową

0 (0 ocen)

  • 10 min

Uwielbiam przepisy, które są szybkie w przygotowaniu a ta sałatka do takich należy. Teraz wizyta niezapowiedzianych gości nie jest mi straszna.

  • 10 min

Składniki:

  • - 2 puszki fasoli białej
    - 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    - 1 czerwona cebula
    - 2 łyżki oliwy z oliwek
    - 4 łyżki soku z cytryny
    - skórka otarta z cytryny
    - pietruszka
    - sól i pieprz

Biała fasolka z tuńczykiem z nutą cytrynową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałatka1 1. Białą fasolę odcedzamy i wrzucamy do miski, tuńczyka również odcedzamy, rozdrabniamy na mniejsze kawałki i przekładamy do fasoli. Kroimy cebulę w małą kostkę, pietruszkę i dodajemy do reszty.
    Na koniec dodajemy oliwę z oliwek, sok z cytryny i otartą skórkę z cytryny.
    Całość mieszamy doprawiając solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy