1.Wykonanie:
Biszkopt: Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę i proszek. Piec przez 25-30 min w temp. 170 stopni. Można zamiast biszkoptu ,położyć na spół herbatniki.
Masa serowa:
2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1,5 szkl. płynu: sok z ananasa+ woda
Śmietane ubić na sztywno ,dodać cukier puder, twaróg, gęstniejące galaretki i pokrojone ananasy. Odstawić do lodówki na 2 godziny.
Masa budyniowa: 2 szkl mleka wlać do garnka, wsypać cukier i mieszać aż się rozpuści. W 1,5 szkl. mleka rozrobić budynie i wlać do gotującego się mleka. Budyń wystudzić. Połączyć z masłem i wyłożyć na masę serową. Płatki migdałów podsmażyć z wodą i cukrem na złoty kolor i posypać całe ciasto.
Porady
Zamiast biszkoptu częściej kładę na spód herbatniki.
Komentarze