"bia£kowy" snikers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto 1:Orzeszki miksujemy blenderem.Bia£ka ubijamy dodajemy cukier i miksujemy dodajemy miòd i màki wymieszane z proszkiem do pieczenia,mieszamy wsypujemy orzeszki.Ciasto wlewamy do tortownicy wy£ozonej papierem do pieczenia.Pieczemy w 170°C w rozgrzanym piekarniku ok 25 min.
2.Ciasto 2:Orzeszki kriomy w kawa£ki.Bia£ka ubijamy na pianè dodajemy cukier i ubijamy nastèpnie wlewamy olej,dodajemy màkè i ocet na koniec wsypujemy po£owè orzeszkòw (50 g).Do ciasta dodajemy 1 £yzkè masy kajmakowej. Ciasto wlewamy do tortownicy posypujemy resztà orzeszkòw i robimy kropki z masy kajmakowej.Pieczemy 25 min w 170°C.
3.Masa:margarynè ucieramy dodajemy stopniowo masè kajmakowà.
Komentarze