"BIA£KOWY" SNIKERS

4.5 (162 ocen)

W smaku naprawdè przypomina batoniki snikers;;;

Składniki:

  • CIASTO 1 :
    115 g bia£ek (ok5szt)
    125 g cukru pudru
    1i 1/2 £yzki miodu
    1 £yzka màki ziemniaczanej
    1 £yzka màki pszennej
    1 £yzeczka proszku do pieczenia
    150 g orzeszkòw ziemnych

    CIASTO 2 :
    110 g bia£ek (ok4szt)
    3/4 szkl cukru
    4 £yzki oleju
    1 £yzka octu
    1/2 szkl màki ziemniaczanej
    100 g orzeszkòw ziemnych
    3 £yzki masy kajmakowej

    MASA:
    1/2 margaryny
    masa kajmakowa(300 g)

    DODATKOWO: masa kajmakowa 400 g
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Orzeszki Ciasto

"bia£kowy" snikers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bialkowy snikers 1. Ciasto 1:Orzeszki miksujemy blenderem.Bia£ka ubijamy dodajemy cukier i miksujemy dodajemy miòd i màki wymieszane z proszkiem do pieczenia,mieszamy wsypujemy orzeszki.Ciasto wlewamy do tortownicy wy£ozonej papierem do pieczenia.Pieczemy w 170°C w rozgrzanym piekarniku ok 25 min.
  • bialkowy snikers 2. Ciasto 2:Orzeszki kriomy w kawa£ki.Bia£ka ubijamy na pianè dodajemy cukier i ubijamy nastèpnie wlewamy olej,dodajemy màkè i ocet na koniec wsypujemy po£owè orzeszkòw (50 g).Do ciasta dodajemy 1 £yzkè masy kajmakowej. Ciasto wlewamy do tortownicy posypujemy resztà orzeszkòw i robimy kropki z masy kajmakowej.Pieczemy 25 min w 170°C.
  • bialkowy snikers 3. Masa:margarynè ucieramy dodajemy stopniowo masè kajmakowà.
  • bialkowy snikers 4. Kazdy placek kroimy na pò£.Przelozenie cista: ciasto1-masa-ciasto2-masa-ciasto1-masa kajmakowa-ciasto2.Pozosta£à masà kajmakowà smarujemy bok.Sch£adzmy.

Porady

Na ciasto zuzy£am ok.szklanki bia£ek ktòre mia£am zamrozone,zawsze zostajà wiec zamiast wyrzucaç mozna je zamroziç.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa kajmakowa Orzeszki ziemne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować