Bezglutenowe mini pączuszki

0 (0 ocen)

Idealne dla alergików na Tłusty Czwartek

Składniki:

  • 40g mąki gryczanej, 80 g mąki ryżowej, 60 g mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia, 1 1/2 łyżki oleju kokosowego, 3/4 szkl ugotowanego rozgniecionego ziemniaka, 1/2 szkl ciepłego mleka sojowego, 2 łyżki miodu, szczypta soli, olej rzepakowy do smażenia i cukier puder

Bezglutenowe mini pączuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie suche składniki wrzucamy do misy robota, dodajemy wystudzone purre ziemniaczane, miód, olej kokosowy i mieszamy na wolnych obrotach stopniowo dodając mleko. Z ciasta formujemy małe kuleczki. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Oprószamy cukrem pudrem.

Porady

Można użyć zwykłego mleka zamiast mleka sojowego

Komentarze

Podobne przepisy