Bezglutenowe ciasteczka orzechowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne i szybkie w wykonaniu, nie trzeba być tytanem wypieków aby je zrobić!

  • 30 min

Składniki:

  • Na około 24 sztuki:
    300 g masła orzechowego (bez dodatku soli i cukru)
    3/4 szklanki cukru trzcinowego Demerara
    1 jajo
    szczypta soli himalajskiej
    cukier puder do posypania (opcjonalnie)

Bezglutenowe ciasteczka orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki miksujemy do momentu uzyskania konsystencji mokrego piasku. Następnie wyrabiamy ciasto dłonią do całkowitego połączenia się.
  • 2. Formujemy kulki o średnicy około 2,5 cm i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy dłonią, wykonujemy wzorek przy pomocy widelca.
  • 3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 7-10 minut. Studzimy na kratce.

Porady

Ciasteczka są mega kruche, dlatego należy z nimi ostrożnie postępować zwłaszcza przed wystudzeniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy